Enrolment options
Tervetuloa Tunnetaidot hyvinvoinnin rakentajana IV (7-11 op) -koulutusohjelmaan!
Koulutusohjelmassa perehdytään laaja-alaisesti tunne-elämän kehittymiseen ja tunnetaitoihin, ja harjoitellaan erilaisten tunnetaitoharjoitusten integroimista osaksi varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen arkista kanssakäymistä ja pedagogiikkaa.
Jokainen koulutusosio tarjoaa tuoreen tulokulman lapsen ja nuoren tunne-elämän kehitykseen ja niiden tukemiseen niin arkisessa vuorovaikutuksessa kuin haastavien kasvatustilanteidenkin yhteydessä. Koulutusohjelmassa käsiteltävät teoreettiset sisällöt siirtyvät kulutusosioihin kiinnittyvien käytännön harjoitusten myötä konkreettisesti osaksi toimintaanne kasvatus- ja opetusalan kentällä - sekä lasten, että muiden aikuisten ja kollegojen kanssa toimiessanne. Ryhmämme keskinäisen vuoropuhelun vahvistamiseksi ja erilaisten näkökulmien rikastuttamiseksi koulutusosioissa tehtävät käytännön harjoitukset puretaan kouluttajan tai kouluttajien johdolla yhteisissä koulutuspäivissämme.
Koulutusohjelmaan kuuluvat koulutusosiot ja aikataulu
- Tunne-elämän kehitttyminen ja tunnetaidot (5 op, pakollinen osio), 28.9.-2.11.2023,
- Positiivinen vuorovaikutus ja myönteinen oppimisilmapiiri (2 op, valinnainen osio), 13.12.2023-28.2.2024,
- Haastava oppilas ja ratkaisukeskeinen työote (2 op, valinnainen osio) 20.3.-3.4.2024, sekä
- Psyykkinen oireilu ja sen tunnistaminen (2 op, valinnainen osio), 16.4.-3.5.2024.
Koulutusosioiden tarkemmat tiedot, keskeiset sisällöt sekä koulutuspäivien ajankohdat löydät kurssialustan yläpalkista löytyviltä välilehdiltä.
Koulutuksen toteutustavat
Koulutusohjelmaan kuuluvat koulutusosiot sisältävät
- luentoja,
- asiantuntija-alustuksia,
- pienryhmätyöskentelyjä sekä
- koulutusosiokohtaisia kehittämis- ja välitehtäviä.
Kunkin koulutuspäivän yleisistä osuuksista tehdään luentotallenne. Pienryhmätyöskentelyjä tai mahdollisesti omakohtaisia kokemuksia käsitteleviä keskusteluja ja tehtävien purkutilanteita ei taltioida jokaisen osallistujan henkilötietojen suojaamiseksi.
Koulutuksessa laadittavat tehtävät ovat luonteeltaan sekä erilaisia reflektointi- ja pohdintatehtäviä, että erityisesti tunnetaitoharjoitusten ja tunnetyöskentelyssä käytettävien työkalujen konkreettisia kokeiluja. Asiantuntevat kouluttajamme ohjeistavat aina koulutusosiokohtaiset tehtävät perusteellisesti. Mahdollisten epäselvyyksien tapauksessa tarkentavien kysymysten esittäminen suoraan kouluttajalle taikka oman ryhmäsi tutorille (ks. jäljempänä) on ehdottoman kannustetttavaa.
Tehtävien palautus
Tehtävät tulee palauttaa ko. koulutusosion omaan palautuslaatikkoon. Jos osioon kuuluu useampi kuin yksi tehtävä, voit palauttaa tehtävät yhtenä Word- tai PDF -tiedostona. Muista tällöin numeroida ja otsikoida tehtävät huolellisesti. Palautathan kaikki tehtävät omiin palautuskansioihinsa aina koulutusosion infossa esitetyn deadlinen mukaisesti.
Ohjaus ja tutorointi
Oman ryhmäsi tutor on ottanut sinuun yhteyttä vahvistaakseen koulutukseen pääsysi sekä informoidakseen sinua koulutuksen aloittamiseen liittyvistä asioista.
Voit mieluusti olla yhteydessä koulutuksen järjestäjiin ja oman ryhmäsi tutoreihin koko koulutusohjelman suoritusajan - autamme mielellämme sinua kurssiin kuuluvien tehtävien ja harjoitusten työstämisessä parhaan osaamisemme mukaan!
Rovaniemen ryhmän tutorina toimii suunnittelija Lotta Saariluoma. Voit olla Lottaan yhteydessä puhelimitse (p. 040 5122 270) tai sähköpostitse (lotta.saariluoma@ulapland.fi).
Kainuun ryhmän tutorina toimii asiantuntija Mira Huotari. Voit olla Miraan yhteydessä puhelimitse (p. 040 1488 591) tai sähköpostitse (mira@kainula.fi).
Savonlinnan ryhmän tutorina toimii koulutusasiantuntija Ulla Peräkorpi. Voit olla Ullaan yhteydessä puhelimitse (p. 044 7730 999) tai sähköpostitse (ulla.perakorpi@savonlinnankesayliopisto.fi).
Hanke on Kainuun korkeakouluyhdistys ry:n, Savonlinnan Kesäyliopistoyhdistys ry:n ja Lapin yliopiston Koulutus- ja kehittämispalveluiden Opetushallituksen rahoittama yhteistyöhanke. Hanke toteutetaan ajalla 2023-2025.