Sisältö
Opinnoissa käydään läpi kulttuurihyvinvoinnin peruskäsitteistöä ja käytännön esimerkkien kautta pohditaan kulttuurihyvinvointiin perustuvien toimintamallien mahdollisuuksia. Kurssin aikana käsitellään kulttuurihyvinvoinnin kehitystä Suomessa käytännön ja monitieteisten tutkimusten kautta. Kurssilla avataan erilaisten organisaatioiden ja toimijoiden mahdollisuuksia soveltaa taiteen ja kulttuurin mahdollisuuksia osana muuttuvaa palvelujärjestelmää.
Kohderyhmä
Sosiaali-, terveys- ja hoiva-alojen organisaatioiden johtajat, kehittäjät ja suunnittelijat, sosiaali-, terveys- ja hoiva-alojen työntekijät, palvelusektoreiden asiakastyöntekijät, opetus- ja kasvatusalan työntekijät, monialaisesta työskentelystä kiinnostuneet taiteen ja kulttuurin ammattilaiset ja kaikki aiheesta kiinnostuneet.
Kestävän matkailun asiantuntijana kehität ja ohjaat kestävää matkailua organisaatiotasolla. Verkkokurssissa on 6 moduulia, joista kukin on 1 opintopisteen laajuinen:
- Paikalliskulttuurit ja perinteet
- Vastuullisuusviestintä
- Kumppanuus ja sidosryhmät
- Esteettömyys ja monimuotoisuus
- Tuotteistaminen
- Yhteiskunnallisten vaikutusten arviointi
Jos sinulla ei ole lainkaan aiempaa osaamista matkailun kestävyyden teemasta, suosittelemme lisäksi Kestävän matkailun perusteet -moduulin suorittamista. Tällä moduulilla varmistat, että pohjatietosi ovat riittävät Kestävän matkailun asiantuntija -verkkokurssille.
Itsenäisesti suoritettava verkkokoulutus, jonka aihepiirit ovat
- Minä viestijänä
- Asiakaspalvelun vuorovaikutus
- Palautteen antaminen ja vastaanotto
- Kulttuuritaustan vaikutus viestintään
Koulutus on yhden opintopisteen laajuinen.
Suoritettuasi verkkokoulutuksen saat Vuorovaikutus matkailualan töissä -osaamismerkin. Merkki näkyy OpenBadgePassportissa.
The Advanced Sustainable Tourism e-learning course allows you to develop and validate your sustainable tourism skills.
As a sustainable tourism specialist, you will develop and manage sustainable tourism at an organisational level. The e-learning course consists of 6 modules, each of 1 credit point:
Local cultures and traditions
Sustainability communication
Partnerships and stakeholders
Accessibility and diversity
Product development
Assessment of societal impacts
If you have no previous knowledge of sustainable tourism, we also recommend completing the module "Basics of sustainable tourism." This module will ensure that you have sufficient basic knowledge for the Advanced Sustainable Tourism online course.
Completing each module will earn you a digital badge. After completing at least five modules, you will be awarded the Advanced Sustainable Tourism milestone badge. The badges will appear on your Open Badge Passport account.
The badges serve as a digital recognition of your mastery of sustainable tourism, which is a prerequisite for proactive and successful tourism operations.
The Introduction to Sustainable Tourism e-course allows you to develop and validate your sustainable tourism skills. As a sustainable tourism expert, you will understand and apply the basics of sustainable tourism in your work.
The e-learning course consists of 5 modules, totalling 5 competence points.
1. Basics of sustainable tourism
2. Accessibility and diversity
3. Products and services
4. Local cultures and traditions
5. Responsible communication
You will receive a badge for completing each module. Upon completion of all the badges, you will receive the Introduction to Sustainable Tourism milestone badge. The badges are displayed in the OpenBadgePassport.
The badges serve as a digital recognition of your mastery of sustainable tourism, which is a prerequisite for proactive and successful tourism operations.
Koulutuksella lisätään työnvälityspalveluita tarjoavien asiakasohjaajien ammatillista osaamista uudenlaisen ohjausotteen ja konkreettisten menetelmien kautta. Uusi ohjausosaaminen vahvistaa asiakkaan toimijuutta tukevien tehtävien tunnistamista ja niiden ohjeistamista. Uudenlaiset toimintatavat antavat asiakkaalle konkretiaa työnhakuun ja motivoivat oman työuran kehittämiseen.
Koulutus vastaa ohjausosaamisen vahvistamisen tarpeeseen ja se lisää ymmärrystä yhteistyössä tehtävän asiakasohjauksen ja -poluttamisen mahdollisuuksista. Hankkeessa toteutetaan ohjauskoulutusta lähi- ja etätoteutuksin Lapin alueella ohjausta toteuttaville asiantuntijoille.
Kurssin aikataulu:
3.9.2024 klo 8.15-10.15
10.9.2024 klo 8.15-10.15
17.9.2024 klo 8.15-10.15
24.9.2024 klo 8.15-10.15
1.10.2024 klo 8.15-10.15
8.10.2024 klo 8.15-10.15
Paikka: Valtakatu 16, Rovaniemi
Kohderyhmä: Rovaniemen kaupungin työllisyyspalvelut
OTE-hankkeen koulutussisällöissä painotetaan käytännön ohjaustyötä. Tavoitteena on, että osallistujat saavat koulutuksesta konkreettisia välineitä ohjaustyön toteuttamiseen. Koulutuksen aikana tehdään myös henkilökohtainen kehittämistehtävä. Kehittämistehtävän kautta osaaminen ja harjoitukset nidotaan omaan työhön. Koulutus sisältää alustuksia ja käytännönläheisiä harjoituksia, keskitytään erityisesti kehittämään urasuunnittelun ja osaamisen tunnistamisen työkaluja.
AIKA: klo 8 – 10.00 tiistaisin 16.1., 23.1., 30.1., 6.2., 13.2., 20.2.
PAIKKA: Teams (linkki toimitetaan ilmoittautuneille erikseen)
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen päättynyt 9.1.2024
KOULUTUKSEN SISÄLLÖT:
1. URAOHJAUS - Ohjauksen elementtejä ohjattavan ja ohjaajan näkökulmasta, ohjausprosessin kuljettaminen
2. MOTIVAATIO JA VUOROVAIKUTUS - Sisäinen motivaatio ja sen tukeminen, kohtaaminen ja vuorovaikutus ohjausprosessissa, kuuntelun ja kysymisen taito, osallisuuden vahvistaminen
3. OSAAMISEN TUNNISTAMINEN JA SUUNTAAMINEN - Työkaluja ja menetelmiä osaamisen tunnistamiseen, kouluttautumisen ja osaamisen täydentämisen tai suuntaamisen mahdollisuudet, osaaminen uramuutosten mahdollistajana
4. VAHVUUDET JA MOTIVAATIO - Näkökulmia vahvuusperustaiseen uraohjaukseen, vahvuuksien tunnistaminen ja tukeminen ohjauskeskustelussa sekä työkaluja ja menetelmiä ohjausprosessiin
5. ASIAKASPROFIILIT JA STATUSASEMA - Ohjaajan ja ohjattavan vahvuudet ja asema, luottamus ammatilliseen osaamiseen, ohjausprosessiin ja sen tavoitteisiin
6. VERKOSTOT TUKENA JA TYÖNANTAJIEN TARPEET - Palveluiden tunnistaminen ja yhteistyöverkostojen laajentaminen, alueen erityispiirteet uraohjauksessa, työmarkkinoiden tuntemus
Kurssin laajuus on 5 opintopistettä
Opetushallituksen rahoittamaa, osallistujille maksutonta täydennyskoulutusta perusopetukselle.
Verkkokoulutuksen tavoitteena on perehdyttää osallistuja projektityön perusteisiin. Koulutuksen suoritettuaan oppija hahmottaa projektityön vaiheet, osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida projektin sekä tuntee tavallisimmat aluekehitysrahoitusinstrumentit. Koulutuksen suoritettuaan oppija osaa vaiheistaa projektisuunnitelman, budjetoida projektin, asettaa projektille selkeät tavoitteet sekä arvioida projektin onnistumista ja toteutumista sekä määrällisesti että laadullisesti. Verkkokoulutus perehdyttää erityisesti Rakennerahastoihin.
Verkkokoulutus on maksullinen. Lisätiedot osallistumisesta ja hinnasta: koke@ulapland.fi.